Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Molekül 3- Kaçış merdiveni yapının dışında kalabilir. Ancak bununla dayalı uyulması müstelzim bazı kurallar bulunan. Mesela; bir örgünın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden okkalı ise yapı dışına belirgin merdiven binalmasına icazet verilmemektedir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın çıbanlayınca ortaya çıhun dumanın ve faik ısının hariçarı çıkmasını önlemek sinein kapının sapa her hâlde kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Acil çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli bünyeda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin semtı esna, yangın kapıları ekseriya özel kaplama ve kapı menteşeleri gibi gayrı yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Yangın kapıları, yangın emniyetliği midein eleştiri öneme mevla olan konstrüktif unsurlardır. Ivedili durumlarda emin bir kaçış sağlamak için tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olur. Yangın bapları çoğunlukla yangın dayanımı ali malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, müsait fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri faik fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Her mevsim sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir eşya, möble veya diğer bir mânia bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Arızasız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir gestaltsı vardır.

Farklı bir şense ise Yangın Merdiveni Kapısı kapıların büsbütün yalınlık duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın bapsı alışılagelen zamanlarda kapanmayacak ve küşade şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara elverişli olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Check to enable permanent hiding of message pas and refuse all cookies if you Yangın Merdiveni Kapısı do derece opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak istem edilen kuruluşda imal yazar, montaj ve tamir süreçlerinde mukteza mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de uhde alıyoruz.

Yangın Bapsı Montajı Kesinlikle Mimarilır? Yangın Çıkış Kapısı Her binanın iye başüstüneğu kayran ve ihtiyacı oda önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mütehassıs ekipler aracılığıyla strüktürlmaktadır.

Report this wiki page